Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Code Oranje

Ontdek alles over Code Oranje, Geel en WEB

Code Oranje, Geel en WEB: Alles wat je moet weten

Code Oranje

Code Oranje is een Nederlandse politieke partij die eind 2018 werd opgericht door onder andere Bert Blase, toenmalig waarnemend burgemeester van Heerhugowaard. De partij streeft naar meer invloed voor burgers in de besluitvorming en wil de kloof tussen politiek en samenleving verkleinen.

Code Geel

Code Geel is een weeralarm dat wordt uitgegeven door het KNMI wanneer er kans is op gevaarlijk weer. Dit kan bijvoorbeeld gaan om zware regenval, hagel, onweer of sneeuw. Het weeralarm wordt meestal 48 uur voordat het weerfenomeen optreedt, uitgegeven.

WEB

WEB staat voor Waarschuwing Extreme Bewolking en wordt uitgegeven door het KNMI wanneer er kans is op zeer zware regenval. Het weeralarm wordt meestal 12 uur voordat het weerfenomeen optreedt, uitgegeven. Vanaf 1600 uur op 16 oktober 2022 gold er een WEB-code oranje voor Zeeland, gevolgd door alle andere provincies. Het weeralarm liep in het noorden van het land het laatst af.

Verschil tussen Code Oranje, Geel en WEB

Het belangrijkste verschil tussen Code Oranje, Geel en WEB is de ernst van het weerfenomeen. Code Oranje wordt uitgegeven bij zeer zwaar weer, terwijl Code Geel wordt uitgegeven bij gevaarlijk weer en WEB bij zeer zware regenval.

Hoe bereid je je voor op Code Oranje, Geel en WEB?

Als je een weeralarm ontvangt, is het belangrijk om voorbereidingen te treffen. Dit kun je doen door bijvoorbeeld binnen te blijven, ramen en deuren te sluiten en waardevolle spullen op een veilige plek op te bergen. Houd ook de weerberichten in de gaten en volg de instructies van de autoriteiten op.


Comments